Learn how to code by playing Minecraft (Veria)

Ποσότητα
Συμμετοχή Η περίοδος εγγραφών έχει λήξει.


Πίσω από κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανθρώπους και υπολογιστές υπάρχει ένας κώδικας. Ο προγραμματισμός είναι παντού και είναι καθοριστικός για την κατανόηση ενός υπερ-συνδεδεμένου κόσμου. Όταν κάποιος αποκτά βασικές γνώσεις προγραμματισμού, όχι μόνο διευρύνει τις δυνατότητες που του παρέχει η τεχνολογία αλλά και αρχίζει να σκέφτεται πιο μεθοδικά για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων.

Σκοπός

Το workshop αυτό έχει στόχο να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν βασικές αρχές του προγραμματισμού και να αντιληφθούν τα οφέλη της χρήσης του. Μέσα απο μια βιωματική άσκηση θα δούμε πώς λειτουργεί ένα πρόγραμμα φτιάχνοντας ένα απλό αλγόριθμο. Το παιχνίδι θα βοηθήσει να κατανοήσουμε με περισσότερη λεπτομέρεια τι χρειάζεται για να γράψουμε οι ίδιοι ένα πρόγραμμα. 

Στο τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν εξοικειωθεί με βασικό λεξιλόγιο του προγραμματισμού και θα μάθουν πώς η χρήση του έχει βελτιώσει πρακτικά την καθημερινότητα μας. 

Για την συμμετοχή στο workshop δεν απαιτούνται καθόλου γνώσεις πληροφορικής. Απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να κατανοήσουν βασικές ιδέες πίσω την χρήση του προγραμματισμού και να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του.

Συνοπτικό πρόγραμμα

  • Τι είναι “προγραμματισμός”
  • Τι είναι ο “κώδικας” 
  • Τι χρειάζεται για να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα;
  • Φτιάχνοντας έναν αλγόριθμο
  • Οφέλη απο τον προγραμματισμό 

 

Τα μαθήματα γίνονται μόνο με φυσική παρουσία.

Διάρκεια προγράμματος: 2 ώρες.

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της "Microsoft Ελλάς" και η συμμετοχή για το κοινό είναι δωρεάν.

* Τα μαθήματα γίνονται μόνο με φυσική παρουσία.

* Τα μαθήματα με το ίδιο τίτλο έχουν και το ίδιο περιεχόμενο, οπότε επιλέξτε να κάνετε έγγραφή μόνο σε ένα, αυτό που σας βολεύει περισσότερο σε ώρες και ημέρες.

* Μετά το τέλος τον μαθημάτων και αφού το έχετε παρακολουθήσει μπορείτε να εκτυπώσετε τα πιστοποιητικά ​σας στο MyTickets (Επιλέγοντας "Ενέργειες" δίπλα σε κάθε δελτίο εισόδου σας). Τα πιστοποιητικά είναι διαθέσιμα εκεί για το διάστημα των δύο (2) εβδομάδων.

* Τα περισσότερα μαθήματα θα επαναλαμβάνονται κάθε μήνα, για να ενημερωθείτε για το επόμενο γραφείτε στο newsletter μας!

 


Πότε;

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 6:00 μμ

Πού;

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
Έλλης 8
591 32 Βέροια
Ημαθία,Ελλάδα


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη