Τεχνολογίες Επεξεργασίας Πληροφορίας και Γνώσης στο ΕΚ "Αθηνά" - οι Ερευνητές πίσω από το μέλλον της ψηφιακής κοινωνίας

Quantity
Συμμετοχή στις "Ξεναγήσεις" Registrations period has ended.
Τι κοινό έχουν μια πένα και μια βίδα; Ανακαλύπτοντας ξανά τα αντικείμενα! 18:00-18:45 Registrations period has ended.
Τι κοινό έχουν μια πένα και μια βίδα; Ανακαλύπτοντας ξανά τα αντικείμενα! 19:00-19:45 Registrations period has ended.
Τι κοινό έχουν μια πένα και μια βίδα; Ανακαλύπτοντας ξανά τα αντικείμενα! 20:00-20:45 Registrations period has ended.
Πώς χτίζεται ένα σύστημα μηχανικής μετάφρασης; 18:00-18:30 Registrations period has ended.
Παρουσιάσεις των Συνεργατικών Τεχνολογικών Σχηματισμών του Corallia: mi-Cluster, gi_Cluster, si-Cluster 18:30-19:30 Registrations period has ended.Πώς αξιοποιείται ο απίστευτος όγκος δεδομένων που παράγουμε και διακινούμε καθημερινά; Πώς φτιάχνονται οι ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες; Πώς μπορεί κάποιος να σχεδιάσει την δική του εφαρμογή;

Η προκαταρκτική βραδιά στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» στις 19 Σεπτεμβρίου θα είναι μια ευκαιρία γνωριμίας με το πώς γίνονται όλα αυτά. Με αφετηρία παραδείγματα ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών που όλοι μας χρησιμοποιούμε, έχουνε στηθεί μικρά επιμέρους εργαστήρια, στα οποία οι επισκέπτες, με τη βοήθεια των ερευνητών του κέντρου, θα εξοικειωθούν με την ερευνητική εργασία που κρύβεται πίσω από αυτές τις εφαρμογές και υπηρεσίες.

Παράλληλα, οι πιο έμπειροι στα ψηφιακά εργαλεία (με γνώσεις προγραμματισμού) θα μπορέσουν να πάρουν μέρος σε μια δοκιμασία σχεδιασμού μιας δικής τους εφαρμογής που θα αξιοποιεί κάποια συγκεκριμένα σύνολα δεδομένων.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και σε φοιτητές (σε ξεχωριστές ομάδες). Επίσης ένα ιδιαίτερο εργαστήριο  θα απευθύνεται σε φιλολόγους καθηγητές  οι οποίοι θα γνωρίσουν κάποια εργαλεία δημιουργίας και αξιοποίησης ψηφιακών μαθημάτων.


When?

Friday, September 19, 2014 6:00 PM

Where?

Κεντρικό Κτήριο Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά»
Artemidos 6
151 25 Marousi
Attica, Greece


Click for larger map