Greek Imperial College Alumni Artificial Intelligence Masterclass

Select
Εγγρα΄φή στο συνέδριο Registrations period has ended.


 

Greek Imperial College Alumni Artificial Intelligence Masterclass

Η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. 
Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τον Άνθρωπο και την Κοινωνία

Τετάρτη 24/4, 18:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κτηρίου Διοίκησης ΕΜΠ
Πολυτεχνειούπολη- Ζωγράφου


Υπό την αιγίδα ΕΜΠ

 

Θα ακολουθήσει δεξίωση (Cheese and wine reception)

Υπάρχει διαθέσιμο δωρεάν parking Χαιρετισμοί


Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Imperial College, Καθηγητής ΕΜΠ

Γιάννης Χατζηγεωργίου, Πρύτανης ΕΜΠ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελληνικής ΚυβέρνησηςPanels Συζητήσεων


Το μέλλον μας με την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης:
Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της ανθρωπότητας στους διαφορετικούς τομείς, τα όρια της τεχνολογίας και οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές  επιπτώσεις, ευκαιρίες και προκλήσεις

Συντονιστής: Κωνσταντίνος Αραβώσης,
Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Imperial College, Καθηγητής ΕΜΠ


Γιάννης Μαστρογεωργίου
Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης, αρμόδιος για την εποπτεία της Συμβουλευτικής Επιτροπής στον Πρωθυπουργό για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Τίμος Σελλής
Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής Τεχνητής Νοημοσύνης υπό τον ΠΘ -  Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας «Αρχιμήδης» του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά»
Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιχειρείν:
Πόσο έτοιμες ειναι οι Ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις να ενσωματώσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη στην λειτουργία τους και πώς διαμορφώνεται το νέο επιχειρηματικό μέλλον

Συντονίστρια: Βιργινία Κόκιου
Νομική Σύμβουλος και Διευθύντρια Γραφείου Ειδικού Γραμματέα Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού


Βασίλης Νικολόπουλος
Cofounder & CTO AVOKADO, Imperial College Alumni


Γιώργος Μπορέτος
Founder & CEO FutureUP, Expert in Predictive AI & Pricing, Imperial College Alumni

Χριστίνα Λεϊμονή 
Sales Enablement, Marketing and Operations Director @ Microsoft | Southeast EuropeΔεξίωση 


Θα ακολουθήσει δεξίωση (Cheese and wine reception)


CVs ΟμιλητώνΓιάννης Μαστρογεωργίου
Ο κος Γιάννης Μαστρογεωργίου είναι Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Απο το 2019 έως το 2022, υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στην Προεδρία της Κυβέρνησης.
Προηγουμένως, διετέλεσε Διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (2018-2019) και Διευθυντής του think tank «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» (2013-2018).
Επιπλέον, έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής Επικοινωνίας και Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού στο Υπουργείο Παιδείας καθώς και ως Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού στο Υπουργείο Ανάπτυξης και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχοντας στο παρελθόν εργαστεί σε μεγάλες εταιρίες, στο χώρο της διαφήμισης και της πολιτικής επικοινωνίας.
Υπήρξε, επίσης, Marshall Memorial Fellow, στο German Marshall Fund of the United States (GMF).
Έχει σπουδάσει Ιστορία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διεθνείς Σχέσεις, Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημιου Αθηνών


Τίμος Σελλής
Ο κ. Τίμος Σελλής υπήρξε ερευνητής στο Facebook (ΗΠΑ, 2020-22), ενώ από το 2016 έως και το 2020 ήταν Καθηγητής και Διευθυντής στο Data Science Research Institute. Στο παρελθόν διετέλεσε καθηγητής στο University of Maryland (ΗΠΑ, 1986-92), στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Αθήνα, 1992-2013), και στο RMIT University (Αυστραλία, 2013-2016). Το διάστημα 2007-13 διετέλεσε ιδρυτικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», ενώ έχει διατελέσει και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ, 2001-03). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην επιστήμη των δεδομένων, τα μεγάλα δεδομένα, τις ροές δεδομένων, την ενοποίηση δεδομένων και τα χωροχρονικά συστήματα βάσεων δεδομένων. Το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο Presidential Young Investigator Award, βραβείο από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε εξέχοντες νεαρούς επιστήμονες. Το 1997 έλαβε το  Βραβείο 10-Year Paper Award, από το International Conference on Very Large Data Bases (VLDB) που τιμά κάθε χρόνο με βραβείο το άρθρο που εμφανίστηκε στο αντίστοιχο συνέδριο πριν από 10 χρόνια και που είχε την μεγαλύτερη επίδραση στην έρευνα του χώρου των βάσεων δεδομένων από τότε. Το 2009 τιμήθηκε με το IEEE Fellow, και τον Νοέμβριο του 2013 με το ACM Fellow για τη συνεισφορά του στην έρευνα για τη βελτιστοποίηση ερωτημάτων βάσεων δεδομένων και για τη διαχείριση χωρικών δεδομένων. Τον Μάρτιο του 2018 έλαβε το IEEE TCDE Impact Award, για τη συνεισφορά του στην έρευνα σε συστήματα βάσεων δεδομένων και τη διάδοση των αποτελεσμάτων της έρευνας στην επιστήμη δεδομένων.


Βασίλης Νικολόπουλος
Ο Δρ. Βασίλης Νικολόπουλος είνα CTO & co-founder της τεχνολογικής startup, Avokado.
Είναι διδάκτωρ Μηχανικός του ΕΜΠ σε θέματα ενεργειακής Πληροφορικής και μαθηματικών αλγορίθμων, με 25ετή εμπειρία σε τομείς δημιουργίας νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών και ιδρυτής της Intelen, μια από τις πιο επιτυχημένες scaleups ελληνικές εταιρίες στον χώρο της ενέργειας, που ασχολήθηκε με την ανάλυση ενεργειακών δεδομένων και την ψηφιακή αλληλεπίδραση του ανθρώπου με την κατανάλωση ενέργειας.
Επικεντρώνεται στους τρόπους μετατροπής των καινοτόμων αποτελεσμάτων της έρευνας σε προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε παγκόσμιο επίπεδο σε τομείς καινοτομίας και νέων επιχειρηματικών ιδεών (ΟΟΣΑ, Silicon Valley, Βραβείο Κούρος, Cebit).Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται ένα βιβλίο για τα δίκτυα και πάνω από 50 δημοσιεύσεις και άρθρα για την ενέργεια, την καινοτομία και την τεχνολογία.
Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης (ΕΣΑΑ, τομέας Καινοτομία) το 2012, ενώ είναι επισκέπτης Λέκτορας στο ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το ΠΑΠΕΙ και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Αριστούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Dundee, με διευρυμένες σπουδές στο Imperial College, το London School of Economics, την γαλλική Ecole Polytechnique και διδακτορικό από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επίσης, έχει παρακολουθήσει διάφορα μαθήματα στο HarvardX (Harvard University).

Γιώργος Μπορέτος
Ο Γιώργος έχει εμπειρία 25 ετών στο χώρο του Artificial Intelligence (AI) και προσφάτως μία πετυχημένη πορεία ως entrepreneur στον ίδιο χώρο έχοντας συγκεντρώσει 9 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση VC και συνεργαστεί με πελάτες του Fortune 500 παγκοσμίως. Αναγνωρίζεται ως Top 100 Thought Leader in AI, Top 10 Thought Leader in Predictive Analytics και Top Voice 2023 από το Thinkers360. Έχει σχεδιάσει και λανσάρει εφαρμογές ΑΙ, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης τιμών, και έχει δημιουργήσει μοντέλα πρόβλεψης που αποδείχθηκαν ακριβή με την πάροδο των ετών. Μέρος της δουλειάς του στον χώρο του Predictive AI έχει δημοσιευθεί σε αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά και εκδότες βιβλίων όπως το Elsevier και το Foresight συμπεριλαμβανομένης και μίας πρόβλεψης για την παγκόσμια οικονομία που παρέμεινε ακριβής για 17 έτη παρά τις παγκόσμιες κρίσεις της συγκεκριμένης περιόδου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κάτοχος MBA από το Imperial College Business School. Το τελευταίο του εγχείρημα, η startup FutureUP, ενσωματώνει τα 25+ χρόνια εμπειρίας του, συνδυάζοντας  μεθοδολογίες Pricing με τεχνολογίες Predictive ΑΙ για να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν την τιμολογιακή τους πολιτική και να επιτύχουν τους στόχους πωλήσεων και κερδοφορίας τους.


Χριστίνα Λεϊμονή 
Η κα. Λεϊμονή Χριστίνα ηγείται των ομάδων Product Marketing και Operations για την Microsoft Νότιας & Ανατολικής Ευρώπης σε 14 χώρες, ενώ παράλληλα έχει τον ρόλο του Chief Operating Officer για την ίδια περιοχή. 

Πριν από την Microsoft, η κα. Λεϊμονή κατείχε ηγετικές θέσεις στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ σε εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρώπη με βάση το Λονδίνο, όπως η Google Cloud, η Canon και ο όμιλος Vodafone, με τα τελευταία χρόνια να επικεντρώνεται στο μετασχηματισμό των οργανισμών για την υποστήριξη της εταιρικής τους βάσης, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, με καινοτόμες και αξιόπιστες υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων έχει αποκτήσει βαθιά τεχνογνωσία στην στρατηγική πωλήσεων, το μάρκετινγκ και την οργανωτική αριστεία και είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, η Χριστίνα έχει εστιάσει ενεργά στη διαφορετικότητα και την ένταξη στον εργασιακό χώρο ως κινητήριες δυνάμεις για την καινοτομία. Πιστεύει ακράδαντα ότι η τεχνολογία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων επιχειρηματικών και κοινωνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Η Χριστίνα υιοθετεί με θέρμη την ηθική και υπεύθυνη αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Παραγωγικής Νοημοσύνης, πρεσβεύοντας πως αυτές οι τεχνολογίες φέρουν στο προσκήνιο νέες ευκαιρίες για όλους.
Χρυσός Χορηγός

Χορηγοί

 

When?

Wednesday, April 24, 2024 6:00 PM

Where?

Administration Building
NTUA Campus
157 72 Zografou
Attica,Greece


Click for larger map