"Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την υποστήριξη των Ασυνόδευτων Παιδιών που ενηλικιώνονται"

Select
Θεσσαλονίκη, 30 Μαΐου 2023 (Blue Refugee Centre, Ι. Κωλέττη 25Δ) Registrations period has ended.


To SolidarityNow σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε ημερήσια εκπαίδευση για την υποστήριξη των Ασυνόδευτων Παιδιών που Μεταβαίνουν στην Ενηλικίωση.

Η εκπαίδευση θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, στις 30 Μαΐου 2023 στο Blue Refugee Centre, Ι. Κωλέττη 25Δ και στην Αθήνα, 31 Μαΐου 2023 στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας και ώρες 09.00 – 17.00.

Πρόγραμμα:

  • Παρουσίαση toolkit καλών πρακτικών στην υποστήριξη των παιδιών που μεταβαίνουν στην ενηλικίωση
  • Οδηγός Roadmap to Adulthood
  • Εκπαίδευση Ψυχοκοινωνικών Δεξιοτήτων και Δεξιοτήτων Ζωής
  • Νομική υποστήριξη και πρόσβαση σε βασικά δικαιώματα
  • Προετοιμασία για την αγορά εργασίας

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή έως την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ.

Η εκπαίδευση διοργανώνεται ως μέρος του συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο «Χτίζοντας το μέλλον, Ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές μετάβασης των παιδιών μεταναστών στην ενηλικίωση»/"Building Futures, Sharing good practices: Migrant Children’s Transition to Adulthood (UACFutures)"

Η εκπαίδευση χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το έργο συντονίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης και εταίροι είναι η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, το SolidarityNow, η Fundacion Cepaim (Spain) και το Stitching NIDOS (Netherlands).

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τις απόψεις των συγγραφέων, οι οποίοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν αποδέχονται ουδεμία ευθύνη για την όποια χρήση του περιεχομένου.


When?

Tuesday, May 30, 2023 9:00 AM
-
Wednesday, May 31, 2023