Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο | Θεσσαλονίκη

Quantity
General admission €30.00 Registrations period has ended.Πάρε μέρος! Θεσσαλονίκη 28 Φεβρουαρίου - 1η Μαρτίου 2015, 10.00 - 17.00

Διήμερη βιωματική εκπαίδευση πάνω σε σύγχρονες μεθόδους συνεργασίας ομάδων και οργανισμών & εργαλεία συμμετοχικού σχεδιασμού.


Πώς επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά μέσα σε μια ομάδα;
Πώς μπορούμε να λύσουμε συλλογικά τις σύνθετες προκλήσεις της κοινωνίας μας;


Μετά τις μονοήμερες εκπαιδεύσεις στο Μεσολόγγι και την Κοζάνη, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί διήμερο βιωματικό σεμινάριο πάνω σε σύγχρονες μεθόδους συνεργασίας, συμμετοχικού σχεδιασμού, στρατηγικής οργάνωσης και επικοινωνίας ομάδων και οργανισμών.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε πολίτες που θέλουν να εφαρμόσουν νέους τρόπους συν-εργασίας σε επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσιους οργανισμούς, συλλόγους, ΜΚΟ αλλά και σε γειτονιές. Κατά τη διήμερη εκπαίδευση, θα γίνει παρουσίαση εργαλείων όπως τα World Café,  Open Space Technology, Appreciative Inquiry,  Circle Practice και Harvesting, καθώς και πρακτική εφαρμογή τους σε συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συμμετέχοντες στην καθημερινότητα ή την κοινωνική τους δράση.


Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν ώστε:

  • να εφαρμόζουν αποτελεσματικές μεθόδους επικοινωνίας που ενδυναμώνουν τη συνοχή στις ομάδες και τους οργανισμούς τους
  • να σχεδιάζουν και να συντονίζουν εποικοδομητικούς διαλόγους και δυναμικές συναντήσεις εργασίας
  • να αξιοποιούν τη συλλογική νοημοσύνη για να προκαλούν ευφυείς λύσεις
  • να εφαρμόζουν πρότυπα οργάνωσης που δημιουργούν κοινή δέσμευση στους στόχους της ομάδας και διευκολύνουν τη διαχείριση αλλαγών  


Το σεμινάριο εισηγούνται εξειδικευμένοι εκπαιδευτές διεθνούς εμπειρίας Mάρκος Περράκης και Στέλλα Γαμβρέλλη.


Εγγραφές

Κόστος συμμετοχής: 30€
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει συμμετοχή στη διήμερη εκπαίδευση, διαλλείματα για καφέ/τσάι & μεσημεριανά γεύματα, ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό & βεβαίωση παρακολούθησης. Η εκπαίδευση συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες».

    

Οι εκπαιδευτές

O Δρ Μάρκος Περράκης είναι ψυχολόγος, σύμβουλος & εκπαιδευτής ατόμων και ομάδων με επαγγελματική εμπειρία σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Είναι ιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Fractality η οποία ειδικεύεται στην καθοδήγηση, εποπτεία, εκπαίδευση, ανάπτυξη και αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού σε δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς και σε ευρωπαϊκά προγράμματα . Είναι εκπρόσωπος και επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου iOpener της Οξφόρδης, της ANSE (Association of National Organisations for Supervision  in Europe) και της EUMU (European Union of SMEs) στην Ελλάδα.

Η Στέλλα Γαμβρέλλη είναι δικηγόρος, πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια Υ.Δ.Δ.Α.Δ, συντονίστρια δημοσίων και ιδιωτικών διαλόγων, personal & executive coach, μέλος του International Coaching Federation και του European Mentoring & Coaching Council. Είναι ιδρύτρια της κοινότητας «Νέες Ματιές στον Κόσμο μας» που έχει ως σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ομορφότερου, αρμονικότερου και ειρηνικότερου κόσμου.


Το πρόγραμμα

Η Θεσσαλονίκη ανήκει στο δίκτυο πόλεων του έργου «ΠΛΑΤΟΦΟΡΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» που υλοποιούν οι οργανισμοί κοινωνίας των πολιτών Culture PolisPlace Identity και Scify. Υποστηρικτές του εκπαιδευτικού προγράμματος στη Θεσσαλονίκη είναι οι ομάδες Dubium και Γειτονιές σε Δράση. Το έργο συγχρηματοδοτείται  από το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.


Επικοινωνία

E-mail: info@placeidentity.gr


When?

Saturday, February 28, 2015 10:00 AM
-
Sunday, March 1, 2015


Where?

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς
Katouni 12-14
546 25 Thessaloníki
, Greece


Click for larger map