Καινοτομία στην Εκπαίδευση

Quantity
General admission Registrations period has ended.


Τί καινούριο συζητιέται αυτή την στιγμή στην Εκπαίδευση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό; Τί παραδείγματα δημιουργίας και δημιουργικότητας υπάρχουν γύρω μας και αξίζει να τα ακούσουμε;

Ως πρώτη συνάντηση της Gnosis, μιας νέας προσπάθειας, το θέμα δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό, ειδικά στις δύσκολες αυτές συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας και που γίνεται ακόμα πιο σημαντικό να βρισκόμαστε, να συζητάμε και να δημιουργούμε. Καινοτομία στον τρόπο εκπαίδευσης δασκάλων, στον τρόπο διδασκαλίας μέσα από την δύναμη της τεχνολογίας, προσωπικές δυνατές ιστορίες από εκπαιδευτικούς αλλά και εναλλακτική εκπαίδευση ενηλίκων...

Η συνάντησή μας θα ξεκινήσει με τις συστάσεις:

  • τί είναι η Gnosis, ποιοί είμαστε τί οραματιζόμαστε και πώς θα το πραγματοποιήσουμε.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ανοιχτή και δημιουργική συζήτηση πάνω στα εξής θέματα:

  • Πώς μπορεί να υποστηρίξει η τεχνολογία περισσότερο την εκπαίδευση στην Ελλάδα σήμερα;
  • Πώς θα οραματιζόμαστε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης εκπαιδευτικών;
  • Πώς μπορούμε να "διδάξουμε" καινοτομία;
  • και ένα θέμα που μπορείτε να προτείνετε εσείς.

Οι ομιλητές μας λοιπόν:


  • Κλήμης Πυρουνάκης, Δάσκαλος, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γυναικείες Φυλακές Θηβών

(Η φωτογραφία είναι από την ομιλία του στο TEDxAUEB)

Ο Κλήμης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950 και ο πατέρας του ήταν ο ιερέας Γεώργιος Πυρουνάκης. Μετά τις σπουδές του στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μετακόμισε στην φάρμα του στο Καπαρέλλι της Βοιωτίας, όπου και μένει μέχρι σήμερα με την οικογένειά του. Εκεί, δίδαξε Θεολογία στο Γυμνάσιο. 4 χρόνια πριν ξεκίνησε και έγινε Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στις (μοναδικές) γυναικείες φυλακές στη Θήβα, δίνοντας έτσι ελπίδα στις κρατούμενες.


  • Arthur Josephson - Ιδρυτικό Μέλος του  ‘Teach for Australia’ και  Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Leadership Institute του Harvard College

Αυτή την περίοδο παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Harvard Graduate School of Education, με κατεύθυνση στο instructional design, την εκπαίδευση ενηλίκων καθώς και τις αναδυόμενες τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Ανήκει στη συμβουλευτική επιτροπή του Leadership Institute του Harvard College και είναι συνιδρυτής ενός τεχνολογικού project σχετικό με τη δημιουργία μιας εφαρμογής του Facebook σχετικά με την προσωπική ανάπτυξη.

Από το 2009 μέχρι 2012 ο Άρθουρ αποτέλεσε τον υπεύθυνο ανάπτυξης και ιδρυτικό μέλος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, Teach For Australia. Συγκεκριμένα, Ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό του προγράμματος ηγεσίας και ανάπτυξης φυσικών και εικονικών πλατφόρμων μάθησης.

Στο παρελθόν εργάστηκε σαν International Director του φοιτητικού οργανισμού AIESEC, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ηγεσίας σε μεγάλο χρηματοπιστωτικό οργανισμό (ABN AMRO) καθώς και σας Υπεύθυνος στην ELP network, εταιρία με δραστηριοποίηση στην εκπαίδευση.

Αφού δούλεψε τα τελευταία 10 χρόνια στο Δουβλίνο, Γιοχάνεσμπουργκ, Ρότερνταμ, Άμστερνταμ και Μελβούρνη, πλέον έχει εγκατασταθεί στη Βοστόνη.


  • Κα Φαίδρα Σίμιτσεκ -  Trade School Athens και People & Ideas

Η Κα Φαίδρα Σίμιτσεκ  είναι η δημιουργός του ‘Trade School Athens’ και του ‘People & Ideas’ στην Ελλάδα.

Βιοχημικός με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, blogger, εξερευνά και αφηγείται τον πολιτισμό του χθες, του σήμερα και του αύριο σε όλες τις εκφράσεις του. Αγαπημένα θέματα: επιστήμη & τέχνη, νέες τεχνολογίες & κοινωνία, φιλοσοφία και design.

Το 2010 εμπνεύστηκε και δημιούργησε το People & Ideas, έναν συλλογικό διαδικτυακό χώρο έκφρασης, μετάδοσης και ανταλλαγής γνώσης και ιδεών και 3 χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2013 ξεκίνησε στην Αθήνα μια νέα πρωτοβουλία υπέρ της ελεύθερης μάθησης, το Trade School Athens.


17 Απριλίου λοιπόν, στις 7μμ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Πειραιώς. Το πρόγραμμα έχει ξεχωριστούς ομιλητές αλλά και χώρο και χρόνο για συζήτηση και γνωριμία μεταξύ μας.

Η συνάντησή μας στο Facebook.

Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να έρθετε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Σας περιμένουμε!


When?

Wednesday, April 17, 2013 7:00 PM

Where?

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206
177 78 Ταύρος
Αττική,Ελλάδα


Click for larger map