Greek Imperial College Alumni Sustainability Masterclass

Select
Εγγρα΄φή στο συνέδριο Registrations period has ended.


 

Greek Imperial College Alumni
Sustainability Masterclass


Climate Crisis, its impact on entrepreneurship.
ESG, EU Taxonomy and Net Zero targets.


Tuesday, 18th of March  18:00

Eugenides Foundation




Agenda

18:00 – 18:15 Προσέλευση

18:15 – 18:25 Εισαγωγή

Konstantinos Aravossis,  Professor NTUA, UNESCO Chairholder on Green Innovation and Circular Economy ,Vice President and Waste Management , BoD Chairman  Regulatory Authority for Waste, Energy and Water, ICAAG President

18:25 – 18:35 Καλωσόρισμα/ Opening remarks

Ioannis Golias, Governor of Eugenides Foundation, Former Rector of NTUA

18:35 – 19:05 Panel Discussion Climate Crisis & Impact on Entrepreneurship

Yannis Paniaras, Group Executive Director, Europe, Titan Cement Group

Konstantinos Yazitzoglou, Geohellas AMMAE CEO, GMEA – Greek Mining Enterprises Association Chair

Diana Georgakopoulou,  General Manager SEV Business Council for Sustainable Development

Coordinator: Nikos Tsamis, Eventora CEO, ICAAG Secretary


19:05 – 19:35
Panel Discussion ESG and AI challenges

Alexandra Palli, CSR Hellas Chair

Nikolas Kakogiannis, Managing Director, ResNovae

Alexandros Tzitzeras, Regional Head Cloud Solution Architect- AI & Data, Microsoft

Coordinator: Dr Mathew Maheras, CIO Metrostar Management Corporation,  ICAAG BoD Member

19:35 – 20:15   Panel Discussion Sustainable Finance – New imperative and opportunities

Dr Hariton Korizis, Biopikilo - Natural Capital Solutions, CEO

Mikelis Kitromilidis,  Manager,  Group Strategic Risk Management, National Bank of Greece

Antonis Antoniadis, Senior ESG Specialist, Alpha Asset Management MFMC

George Venios,  Head of Group Sustainability Risk & Risk Management Strategy, Eurobank

Coordinator: Polly Matraki, Senior Manager, Consulting, Financial Services,  KPMG Greece, ICAAG BoD Member

20:15 – 20:45 Panel Discussion The Socioeconomic Impact of Climate Crisis

Evgenia Mavrou, Sustainability Integration Manager, Growthfund

Xristos Makropoulos, Professor in Urban Hydrology, Hydro-Informatics & Water Resources Management 

Dr Laura Benzonana, Health4Crew CEO, ICAAG Treasurer

Coordinator: Sofia Skevofilaka, CCO & Co-founder Hatzi Filax Group, ICAAG  Vice President


20:45 – 21:30 Κλείσιμο συνεδρίου/ Networking 

Cheese and wine reception




Χρυσός Χορηγός

 





Χορηγός

Υποστηρικτής





Ομιλητές

Αντώνης Αντωνιάδης

O Αντώνης Αντωνιάδης εργάζεται στην Alpha Asset Management AEΔΑΚ από τον Οκτώβριο του 2022.

Έχει αποκτήσει εργασιακή εμπειρία στο Λονδίνο σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Dimensional Fund Advisors όπου εργάστηκε ως Investment Analyst (2014-2017). Στη συνέχεια εργάστηκε στη Schroders στο τμήμα του Quantitative Equities Products (2017-2018). Από το 2018 έως το 2022 εργάστηκε στην M&G Investments, αρχικά ως Quant Analyst και μετέπειτα προήχθη στη θέση του Senior Quant Analyst.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MSc in Management από το Imperial College London, Ηνωμένο Βασίλειο και πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του ΕΜΠ.

 

Καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης (ΕΜΠ)

Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης είναι Καθηγητής και κάτοχος της έδρας UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και την Κυκλική Καινοτομία στο ΕΜΠ και Kαθηγητής στο ATHENS MBA (ΕΜΠ – ΟΠΑ) (1997 έως σήμερα) . Είναι συντονιστής της «Ερευνητικής Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης» του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών. 

Παράλληλα ήταν επισκέπτης Καθηγητής στο Imperial College - University of London και επιστημονικός συνεργάτης στο Earth Engineering Center του Πανεπιστημίου Columbia - USA.  Είναι  Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων - ΡΑΑΕΥ και Πρόεδρος του θεματικού κλάδου των Αποβλήτων.Υπήρξε Γενικός Γραμματέας Δασών απο τον 2/2022 ως τον 7/2023 και προηγουμένως Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντας και Ενέργειας απο τον 7/2019.

Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός (Πολυτεχνείο Ααχεν- Γερμανίας) με MSc in Management Science απο το Imperial College και Phd απο το ΕΜΠ. Ήταν Σύμβουλος Περιβάλλοντος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και νύν Πρωθυπουργού και συντονιστής της ομάδας κατάρτισης του προγράμματος για το Περιβάλλον της ΝΔ.

Υπήρξε σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων, και της μετα-Ολυμπιακής χρήσης τους. Διετέλεσε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου Διοίκησης Παραγωγής και Υπηρεσιών της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων. Υπήρξε Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), Πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), Πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων - μέλος του παγκόσμιου δικτύου που συντονίζει το Πανεπιστημιο Columbia - USA και μέλος των Επιτροπών Αξιολόγησης Επενδυτικών και Ενεργειακών Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης. Επιπλέον, υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών (ΟΕΚ) και Γενικός Διευθυντής Περιβαλλοντικών Εταιρειών.

 

Έχει μεγάλη μελετητική και ερευνητική εμπειρία (ως συντονιστής ή μέλος ομάδας έργου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων) σε θέματα διαχείρισης και αξιολόγησης επενδύσεων, επιχειρησιακής έρευνας και ανάλυσης περιβαλλοντικών επενδύσεων.

 

Υπήρξε συν-ιδρυτής και κύριος οργανωτής της μεγαλύτερης εθνικής εθελοντικής καμπάνιας (45.000 εθελοντές) LETS DO IT GREECE όπου καθαρίζεται όλη ή χώρα μέσα σε μια μέρα με συμβολικό χαρακτήρα στα πλαίσια της διεθνούς καμπάνιας LETS DO IT WORLD. 

 

Έχει οργανώσει 14 Διεθνή Συνέδρια και έχει συγγράψει βιβλια και πάνω από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά Διεθνών συνέδριων, ενώ συντόνισε μεγάλο αριθμό εθνικών και διεθνών ερευνητικών έργων.

 

Μικελής Κιτρομηλίδης

Ο Μικελής Κιτρομηλίδης είναι Υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων Στρατηγικής της Τράπεζας και του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα. Ασχολείται συστηματικά με την ένταξη της αξιολόγησης των κλιματικών και περιβαλλοντικών κινδύνων στις διαδικασίες της Τράπεζας. Στο Imperial βρισκόταν το 2014-2018, όπου έκανε διδακτορικό στο Center for Complexity Science, Dept. Of Physics, με θέμα Interdisciplinary Applications of Complex Networks.

 

Γεώργιος Βενιός

Ο Γιώργος Βενιός είναι επικεφαλής Group Sustainability Risk & Risk Management Strategy της Eurobank. Πριν την ένταξη του στο δυναμικό της Eurobank εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην PwC, έχοντας αξιοσημείωτη εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σε θέματα διαχείρισης κινδύνων και συμμόρφωσης με κανονιστικές απαιτήσεις. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με πρώτο πτυχίο σε Λογιστική και Χρηματοοικονομική και κάτοχος μεταπτυχιακού σε Business Mathematics από το ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Εγκεκριμένων Λογιστών (FCCA).

 

Κωνσταντίνα Γεωργακοπούλου

Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάτοχος MSc πάνω στην Περιβαλλοντική Επιστήμη και Τεχνολογία από το Imperial College και κάτοχος πιστοποιητικού πάνω στη Διοίκηση Βιώσιμων Επιχειρήσεων του Cambridge University.

Ξεκίνησε την εργασιακή εμπειρία σε Συμβουλευτική Επιχείρηση, συμμετέχοντας σε σημαντικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επίσης, διατέλεσε στέλεχος πολυεθνικών εταιριών του FMCG και της βιομηχανίας δομικών υλικών, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στους τομείς της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, της βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας και της ανάπτυξη νέων βιώσιμων προϊόντων. Από το Δεκέμβριο του 2023 διατηρεί τη θέση της Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΣΕΒ ΒΙΑΝ, με χαρτοφυλάκιό που περιλαμβάνει θέματα της πράσινης μετάβασης, με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία και την προάσπιση της βιοποικιλότητας.

 

Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου

Konstantinos YAZITZOGLOU has over thirty years of C-level executive experience in the manufacturing industry, including food, feed, and mining. He has been a key player in the turnaround and transformation of several Greek companies. Since 2012, he has been the CEO of GEOHELLAS, an industrial minerals company exploiting the unique Greek deposits of Attapulgite around Grevena. 

He has served on several Boards of Directors, both as an executive and as a non-executive member. He has also served on Boards of not-for-profit organizations and independent authorities, both national and international.

Currently, he is the chair of the Greek Mining Enterprises Association.

He is involved as an advisor and/or investor in various innovative entrepreneurial projects, including movie production, medical technologies, food and beverage, and real estate.

Konstantinos holds an MSc in Mechanical Engineering and Industrial Management from the National Technical University of Athens, an MSc in Management Science (by Distinction) from Imperial College, University of London, and a Certificate in Global Management from INSEAD.

Χαρίτων Κοριζής

Ο Δρ Χαρίτων Κορίζης είναι ειδικός σε θέματα regenerative finance και βιωσιμότητας, με εμπειρία που εκτείνεται από τον τον ακαδημαϊκό χώρο και το banking έως και την επιχειρηματικότητα. Κατέχει PhD και MEng στο Electrical & Electronic Engineering από το Imperial College του Λονδίνου, και έχτισε μια επιτυχημένη καριέρα στο investment banking στις Barclays και HSBC (Λονδίνο), διαχειριζόμενος επενδύσεις ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων λιρών και δημιουργώντας 160+ επενδυτικές στρατηγικές. Μεταβαίνοντας στη βιωσιμότητα, ίδρυσε το Biopikilo, με στόχο την ανάπτυξη επιστημονικά τεκμηριωμένων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και θετικό αντίκτυπο στη βιοποικιλότητα, την υγεία του εδάφους και την κοινωνία. Με σημαντική εμπειρία στην τεχνολογία, τη στρατηγική, το business development και στις επενδύσεις, ποικίλη έκθεση σε διαφορετικούς ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικούς τομείς και πάθος για το περιβάλλον, είναι ένθερμος υπέρμαχος της αναγεννητικής οικονομίας, εστιάζοντας στο φυσικό κεφάλαιο, τη γεωργία, τις αγορές άνθρακα, τα αγροδιατροφικά συστήματα και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

 

Χρήστος Μακρόπουλος

Ο Χρήστος Μακρόπουλος (MEng NTUA - MSc, DIC, PhD Imperial College London) είναι Καθηγητής Αστικής Υδρολογίας, Διαχείρισης Υδατικών Πόρων και Υδρο-πληροφορικής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Υδραυλικής, της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και Διευθυντής του Ινστιτούτου Έξυπνων, Βιώσιμων και Ανθεκτικών Υποδομών του ΕΜΠ. Είναι επισκέπτης Καθηγητής (Adjunct Professor) σε Smart Water Systems, στο Norwegian University of Science and Technology (NTNU) της Νορβηγίας, Αρχισυντάκτης (Editor in Chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Urban Water Journal και μέλος της συντακτικής επιτροπής των διεθνών επιστημονικών περιοδικών Hydroinformatics, Water και Discover Cities. Συντονίζει την ερευνητική ομάδα Διαχείρισης Αστικού Νερού και Υδροπληροφορικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ. Ο κ. Μακρόπουλος είναι ειδικός σε εργαλεία υδρο-πληροφορικής και μεθόδους διαχείρισης περιβάλλοντος και υδάτων με έμφαση στις υδρολογικές διεργασίες, τις κατανεμημένες υποδομές και τη προσομοίωση, ανάλυση και βέλτιστο σχεδιασμό συστημάτων διαχείρισης νερού. Το επιστημονικό και τεχνικό του έργο περιλαμβάνει θέματα βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας περιβαλλοντικών συστημάτων και υποδομών, διαχείρισης ακραίων υδροκλιματικών φαινομένων, θέματα ανάλυσης και διαχείρισης κινδύνου και ασφαλείας για κυβερνο-φυσικά (cyber-physical) συστήματα νερού, θέματα νερού στην κυκλική οικονομία και την βιομηχανική συμβίωση, ποσοτικοποίησης υδρο-κλιματικής αβεβαιότητας, stress-testing για κρίσιμες υποδομές νερού και ενέργειας, βελτιστοποίηση με χρήση εξελικτικών αλγορίθμων και αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και σεναρίων υδρο-πολιτικής. Είναι Εταίρος (Fellow) της Αγγλικής Ακαδημίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (FHEA) και Εταίρος (Fellow) της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου (FRGS).

Αποστολία Ματράκη

Η Πόλλυ είναι Senior Manager στο τμήμα Financial Risk Management της KPMG Ελλάδος. Είναι κάτοχος προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου Βιοιατρικής/Ηλεκτρολόγου μηχανολόγου (ΜΕng) από το Imperial College London. Έχει διατελέσει στέλεχος μεγάλης επενδυτικής τράπεζας σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία με εξειδίκευση σε θέματα διαχείρισης κινδύνων αγοράς. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε παροχή υπηρεσιών σε θέματα διαχείρισης κινδύνων αγοράς, λειτουργικού κινδύνου , εταιρικής διακυβέρνησης και εναρμόνισης τραπεζών με ρυθμιστικά πλαίσια σε θέματα διαχείρισης κλιματικών και περιβαλλοντικών κινδύνων. Έχει συμμετάσχει στον παρελθόν ως εισηγήτρια σε ημερίδες αναφορικά με ESG & sustainability θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό κλάδο. Eίναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Imperial College Alumni Association in Greece.

 

Μάνθος Μαχαίρας

Ο Δρ. Μάνθος Μαχαίρας είναι Διευθυντής Πληροφορικής στην Metrostar Management Corp. από το 2016, με διδακτορικό από το ΕΜΠ και MBA από το Imperial College. 

Προηγουμένως, διετέλεσε CTO στην Blueland S.A. (2006-2016) και Διευθυντής Τομέα Intranet στην ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004» (2001-2006) όπου διαχειρίστηκε σημαντικά έργα του Εταιρικού Δικτύου της Οργανωτικής Επιτροπής, από τον σχεδιασμό έως την υλοποίηση και λειτουργία τους. 

Είναι Αντιπρόεδρος της AMMITEC, της Ένωσης Διευθυντών Πληροφορικής στη Ναυτιλία. 

 

Ευγενία Μαύρου

Η Ευγενία Μαύρου είναι Sustainability Integration Manager στο Υπερταμείο, το Εθνικό Επενδυτικό Ταμέιο, και ασχολείται με την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG/βιώσιμης ανάπτυξης στην εταιρική λειτουργία. Κατέχει επαγγελματική εμπειρία 15+ ετών, έχοντας παλαιότερα εργαστεί επι σειρά ετών στον συμβουλευτικό κλάδο (Transaction Advisory Services, EY) με εστίαση στους κλάδους Ενέργειας & Κοινής Ωφέλειας, Ναυτιλίας και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσίων. Κατέχει πτυχίο Ναυτιλιακών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μεταπτυχιακό στο Finance (με κατεύθυνση Investments) από το Alba Graduate Business School ενώ έχει, μεταξύ άλλων, παρακολουθήσει Executive Education στο London Business School με εξεικίδευση στα Sovereign Wealth Funds.

 

Λώρα Μπενζονονά

Η Δρ. Λώρα Μπενζονονά κατέχει τρία πτυχία από το Imperial College London στον τομέα της Βιοϊατρικής Έρευνας και είναι η Ταμίας του Συνδέσμου Αποφοίτων Imperial College London στην Ελλάδα. Μετά την ακαδημαϊκή της καριέρα, ακολούθησε καριέρα στην ανάπτυξη επιχειρήσεων στον τομέα της Βιοτεχνολογίας, καταλήγοντας να αναλάβει τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Health4Crew. Η Δρ. Μπενζονονά έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση της Health4Crew και συνεχίζει να εργάζεται με πάθος για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ναυτικούς. Ως μέλος της συζήτησης στην εκδήλωση ICAAG για τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις στο ESG, προσφέρει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη σύνδεση υγείας, επιχειρηματικότητας και βιωσιμότητας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

 

 

Αλεξάνδρα Πάλλη-Γιαννακοπούλου

Η Αλεξάνδρα Πάλλη-Γιαννακοπούλου είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. CSR HELLAS  εκπροσωπώντας το ΕΒΕΑ και εκλεγμένη Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού στην Περιφέρεια Αττικής. Διατελεί Διευθύνουσα Σύμβουλος της LGN Επενδυτικής Α.Ε. και Πρόεδρος της Αγροκτήματα Κιθαιρώνας Α.Ε. Επιπλέον, είναι Σύμβουλος Διοίκησης του οργανισμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων "Η Χαρά".

Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Αντιπρόεδρος της EuroCommerce και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας καθώς και της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου ήταν Πρόεδρος στην Επιτροπή Αθλητισμού & Περιβάλλοντος. Η Αλεξάνδρα Πάλλη-Γιαννακοπούλου έχει σπουδάσει BSc Marketing Management και Business Administration καθώς και MSc International Business στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Σοφία Σκευοφύλακα

Η Σοφία Σκευοφύλακα είναι Co-Founder και Εμπορική Διευθύντρια (CCO) της Hatzi Filax Group, εταιρείας που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση καλλιέργειας soft skills και θεμάτων customer experience, την ανάπτυξη των Ανθρώπων και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, έχοντας διακριθεί με περισσότερα από 10 βραβεία τα τελευταία 3 χρόνια για τα έργα της σε θέματα εκπαίδευσης και Ανθρώπινου Δυναμικού.  Η Σοφία είναι κάτοχος BSc, Διεθνών Επιχειρήσεις και Μάρκετινγκ με αριστείο από το University of Dundee στη Σκωτία και MSc στην Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Διοίκηση από το Imperial College London.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, διακρίθηκε ως η πρώτη Ελληνίδα που προήδρευσε στην Ένωση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Dundee, ενός οργανισμού με 350 εργαζομένους, αναλαμβάνοντας τη θέση αυτή σε ηλικία μόλις 23 ετών. Σήμερα διατελεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ) και Αντιπρόεδρος του Imperial College London Alumni Association στην Ελλάδα.   Είναι διεθνής ομιλήτρια σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και σε θέματα ανάπτυξης φοιτητών.

Αλέξανδρος Τζίτζερας

Ο Αλέξανδρος Τζίτζερας είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας στον τομέα της καινοτομίας της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και του ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων. Σήμερα κατέχει τη θέση του Regional Head Cloud Solution Architect for AI & Data στη Microsoft, καλύπτοντας την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Απόφοιτος δύο προγραμμάτων του Imperial College London (MBA & MSc), συνδυάζει τεχνική εξειδίκευση με στρατηγική επιχειρηματική σκέψη, αποκτημένη μέσα από 15 χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό πρωτοποριακών λύσεων AI για εταιρείες Fortune 500, startups και κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής Gov.gr. Ο Τζίτζερας έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον επαναπροσδιορισμό του οικοσυστήματος AI Copilot της Microsoft, σχεδιάζοντας καινοτομίες και πρωτοποριακές λύσεις για υπεύθυνη χρήση της AI. Στη Microsoft, ηγείται διεπιστημονικών ομάδων για την υλοποίηση λύσεων Data & AI, ενώ παράλληλα προεδρεύει σε τεχνικά συμβούλια, hackathons και εκπαιδευτικές δράσεις. Η εμπειρία του επεκτείνεται σε συμβουλευτικούς ρόλους, όπως στο AI Startup SuperConnector (πρωτοβουλία του Imperial College) και στο Digital World Summit Greece, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ως πρώην ιδρυτής του τμήματος Data Science στην Coca-Cola για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οδήγησε σε σημαντικές αυξήσεις παραγωγικότητας μέσω πρωτοβουλιών βασισμένων στην AI, οι οποίες υιοθετήθηκαν παγκοσμίως. Παράλληλα, έχει δραστηριοποιηθεί σε ΜΚΟ όπως οι Engineers Without Borders (Ανθρωπιστική Βοήθεια) και το CuriousIQ (Εκπαίδευση).

 

Νίκος Τσάμης

Ο Νίκος Τσάμης είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Eventora.
Είναι κάτοχος
MBA Imperial College και Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Έχει εργαστεί σε ερευνητικά ινστιτούτα και εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ως σύμβουλος – μηχανικός, στους τομείς των
multimedia, e-commerce και Software as a Service.
Είναι Γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων
Imperial College στην Ελλάδα.


When?

Tuesday, March 18, 2025 6:00 PM

Where?

Eugenides Foundation
Leoforos Andrea Siggrou 387
175 64 Athina
Attica,Greece


Click for larger map