Οι πολίτες συμμαχούν ενάντια στα Fake News

Quantity
Οι πολίτες συμμαχούν ενάντια στα Fake News Description + Registrations period has ended.Οι πολίτες συμμαχούν ενάντια στα Fake News
Σχεδιάζουμε τις δράσεις μας για να αντιμετωπίσουμε την παραπληροφόρηση

Την Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 9.30 @ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”

Είσοδος ελεύθερη - Δηλώσεις συμμετοχής
Βεβαίωση Παρακολούθησης (ηλεκτρονικά)

Η SciFY, και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, σας προσκαλούν στην εκδήλωση “Οι πολίτες συμμαχούν ενάντια στα Fake News”, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, στις 9:30, στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”* ώστε μέσα από ένα διαδραστικό ταξίδι να μάθουμε:

  • Τι είναι τα Fake News;
  • Πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα Fake News;
  • Τι πρέπει να κάνουμε όταν συναντάμε Fake News;
  • Πρακτικά πως μπορούμε να συμμετέχουμε στην καταπολέμηση του φαινομένου των Fake News;

Δηλώστε συμμετοχή στο δωρεάν workshop εδώ

Ο παιδικός εμβολιασμός προκαλεί αυτισμό… Το Αλτσχάιμερ μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο... Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας Μουσουλμάνος από την Κένυα...

Αυτές είναι μόνο λίγες από τις ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και μπορεί να έχουν σοβαρές επιδράσεις στην δική μας καθημερινότητα αλλά και των οικείων μας. Μερικές φορές είναι εξόφθαλμες κάποιες άλλες όμως είναι καλά συγκεκαλυμμένες και ύπουλες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μπορούμε μόνοι μας να αναγνωρίσουμε πότε μία είδηση είναι ψευδής, πότε πρόκειται για δημοσιογραφία γνώμης και πότε είναι όντως αληθής μία είδηση. Ακόμα περισσότερο όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν συναντάμε τέτοιες ειδήσεις.

Μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, συμμετοχικές διαδικασίες αλλά και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα fake news και κυρίως πως θα τα αντιμετωπίζουμε.

*Για όσους αντιμετωπίσουν πρόβλημα μετακίνησης θα υπάρξει δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο από Σύνταγμα και με στάση στο μετρό Νομισματοκοπείο έως και το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" τόσο πριν την εκδήλωση όσο και μετά το τέλος της. Σε περίπτωση που χρειαστείτε τη δωρεάν μετακίνηση παρακαλώ δηλώστε το στη φόρμα εγγραφής.

Δείτε το Πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους, σε ενεργούς πολίτες, σε μέλη της κοινωνίας των πολιτών, επιστήμονες, ερευνητές, δημοσιογράφους, φοιτητές δημοσιογραφίας και θετικών σχολών αλλά σε όλους εκείνους οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το φαινόμενο των Fake News αλλά και να μάθουν πως μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Η εκδήλωση “Εντοπίζοντας & Αντιμετωπίζοντας τα Fake News” πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SMARTeD (Smart eDemocracy Against Fake News) σκοπεύει να ενισχύσει τους Ευρωπαίους πολίτες ώστε να μπορούν να εντοπίζουν τις ψευδείς ειδήσεις ώστε να συμμετέχουν καλύτερα και ουσιαστικότερα στις αποφάσεις της ΕΕ. Περισσότερα για το έργο SMARTeD εδώ.


Είσοδος ελεύθερη ‐ Δηλώσεις συμμετοχής: http://go.scify.gr/smartedATickets
Χώρος διεξαγωγής: ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"
Βεβαίωση Παρακολούθησης (ηλεκτρονικά)
Δελτίο Τύπου εκδήλωσης: http://go.scify.gr/smartedAPR
Facebook Event: http://go.scify.gr/smartedAFB
Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/smartedAProgr
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: http://go.scify.gr/smartedAInfo

--
Υπεύθυνη Διοργάνωσης:
Δέσποινα Χαλβατζή, M: dchalvatzi@scify.org, T: 211 400 4192
Περισσότερες πληροφορίες για τη SciFY: www.scify.org


When?

Wednesday, April 3, 2019 9:30 AM

Where?

ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"
Νεαπόλεως 10
153 10 Αγ. Παρασκευή
Αγ. Παρασκευή , Ελλάδα


Click for larger map