Σχολή Πολιτικής 2015

Quantity
Κανονικό €10.00 Registrations period has ended.
Μειωμένο Description + €5.00 Registrations period has ended.


Η Δημοκρατία Ιδεών, σας προσκαλεί στον νέο κύκλο διαλέξεων της Σχολής Πολιτικής - μια πρωτοβουλία που προσφέρει ποιοτική πολιτική παιδεία για κάθε πολίτη.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της Σχολής φέτος είναι 8-10 Μαΐου. και ο θεματικός άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθούν αυτή τη χρονιά οι διαλέξεις είναι ο εξής:

«Από την οργή στη συμμετοχή: πολίτης – πολιτικό σύστημα – εναλλακτικές»

Τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο λόγο έχουν παρατηρηθεί στοιχεία ενοχής, οργής και απογοήτευσης. Πως από το αίσθημα ευφορίας των προηγούμενων ετών οδηγήθηκαν οι πολίτες σε τόσο αντίθετα συναισθήματα; Ποιες είναι οι συνθήκες που τα δημιούργησαν; Ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτών στις συλλογικές δράσεις;

Στο τριήμερο διαλέξεων θα ακουστούν διαφορετικές απόψεις πάνω στον άξονα πολιτικής - συναισθημάτων ενώ θα ακολουθήσει και έκθεση εφαρμοσμένων ιδεών για συμμετοχικές δράσεις των πολιτών.

Βασική ιδέα της Σχολής Πολιτικής είναι πως η πολιτική παιδεία είναι το απαραίτητο στοιχείο για να μπορεί ο κάθε πολίτης να παρακολουθεί με ευκολία αλλά και διαύγεια την πολιτική επικαιρότητα, καθώς και να έχει μια πιο ενεργή, ουσιαστική και παραγωγική συμμετοχή στην Κοινωνία των Πολιτών και την πολιτική ζωή της χώρας. Για το σκοπό αυτό, η Σχολή Πολιτικής διακρίνει τις βασικότερες κοινωνικοπολιτικές ελλείψεις και ανάγκες της Ελλάδας του σήμερα και αναλαμβάνει τις αντίστοιχες διαλέξεις από διδάσκοντες που συνδυάζουν τη θεωρητική συγκρότηση με την πρακτική εμπειρία και επαγγελματική επιτυχία στο αντικείμενό τους.

Μεταξύ των φετινών ομιλητών θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Λυγερός, ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Γεράσιμος Προδρομίτης, εκπρόσωποι από πρωτοβουλίες της Κοινωνίας των Πολιτών όπως το «YouRule», το «Μπορούμε», κ.ά.

Απώτερος σκοπός της Σχολής Πολιτικής είναι ένας ενεργός πολίτης ο οποίος συμμετέχει, αποφασίζει και παίρνει τη μοίρα της ζωής και της χώρας στα χέρια του. 

Καλούμε τον κάθε πολίτη να συμμετάσχει στο πρόγραμμα των διαλέξεων μας έτσι ώστε να ενδυναμώσει και τη δική του θέση ως πολίτης, αλλά και εν γένει το πολιτικό δυναμικό της χώρας μας.

 


When?

Friday, May 8, 2015 8:00 PM
-
Sunday, May 10, 2015


Where?

Εύξεινος Λέσχη Αθηνών
Ψαρομηλίγκου 29
105 53 Αθήνα
Κεραμεικός,Ελλάδα


Click for larger map