Τα Ελληνικά startups θα επανεκκινήσουν την οικονομία

Quantity
General admission € 5.00 Registrations period has ended.εισιτήρια θα διατίθενται και στην είσοδο.


Πλάισιο της Aντιπαράθεσης

Πρόσφατα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση μιας νέας κατηγορίας μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, της Εναλλακτικής Αγοράς Στήριξης Επιχειρηματικότητας (ΕΝ.Α ΣΤ.ΕΠ.), που απευθύνεται σε startups με έτοιμο προϊόν και βιώσιμο business plan. Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω μιας ιδιαίτερα θετικής εικόνας για την ανάπτυξη των ελληνικών startups, αλλά μιας ιδιαίτερα αρνητικής εικόνας στην πραγματική ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με την έρευνα του Endeavor Greece, από 16 startups το 2010, είχαμε 144 το 2013, ενώ από 500.000 € σε επενδύσεις στον τομέα το 2010, είχαμε 42 εκατομμύρια € το 2013.

Στον αντίποδα της ανάπτυξης των startups, βρίσκεται η αρνητική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, έχοντας απωλέσει €40 δις από την οικονομική της παραγωγή, περίπου το 1/4 του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανέργων το Φεβρουάριο του 2014 να έχει φτάσει τα 1,3 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες βρίσκεται στο 24% και στις γυναίκες στο 30%. Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ στην ανεργία των νέων (κάτω των 25 ετών), ενώ ακόμα σημειώνει άνοδο (από 56,7% τον Ιανουάριο σε 56,9% το Φεβρουάριο).

Τα ελληνικά startups σήμερα απασχολούν περίπου 1.500 εργαζόμενους σε μια σειρά από επιχειρήσεις όπως αυτή της εύρεσης ταξί μέσω κινητού τηλεφώνου, της παράδοσης φαγητού στο σπίτι ή των υπηρεσιών εξεύρεσης εργασίας. Αν και κανείς δεν αντιλέγει πως έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έσοδα για τη χώρα, και πως λειτουργούν σαν ένα θετικό πρότυπο για τους νέους, πόσο μπορεί τελικά να είναι το αντίκτυπο της δραστηριότητάς τους; Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η απαραίτητη δυναμική να δημιουργηθεί μια κοινότητα νεανικής επιχειρηματικότητας δυσανάλογη του μεγέθους της αγοράς και αντάξια των προσδοκιών των επενδυτών σε αυτή;


εισιτήρια θα διατίθενται και στην είσοδο.


When?

Wednesday, June 18, 2014 7:00 PM

Where?

The HUB Events
Alkminis 5
118 54 Athens
Attica, Greece


Click for larger map