WordPress Security 101

Quantity
General admission € 30.00 Registrations period has ended.
Tickets for unemployed Registrations period has ended.WordPress Security 101

με τους Τάκης ΜπουγιούρηςΣτέφανος Γραμμένος και Γεράσιμος Μουρελάτος

στις 16 Απριλίου 2016 στο The HUB Events
από τις 10:00 έως τις 17:00

 

Ο επιχειρηματικός φορέας Found.ation, φιλοξενεί στις 16 Απριλίου το σεμινάριο «WordPress Security 101”, που αποτελεί μια πλήρη και σφαιρική εισαγωγή στην ασφάλεια του δημοφιλούς συστήματος διαχείρισης περιεχομένου WordPress. Ο τρόπος διεξαγωγής θα περιλαμβάνει δύο μέρη: α) θεωρητικό και β) πρακτικό. Αρχικά θα πραγματοποιηθεί σύντομη εισαγωγή στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων και στον ολοκληρωμένο τρόπο με τον οποίο αυτή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και στη συνέχεια θα ακολουθήσει αναφορά στην ασφάλεια των συστατικών συστημάτων στα οποία βασίζεται το WordPress (Linux, Apache, MySQL), με έμφαση στις πιο συνήθεις απειλές που παρουσιάζονται σήμερα. Επιπλέον, θα γίνει εκτενής αναφορά στις απαραίτητες τεχνικές ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμόζονται στο WordPress και το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με πρακτική εξάσκηση, πάνω σε ζητήματα ασφάλειας, σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες.

Tο κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ, αντί της κανονικής τιμής των 140 ευρώ, χάρη στην ευγενική χορηγία των Papaki και domain name .eu. Συγκεκριμένος αριθμός δωρεάν συμμετοχών έχει προβλεφθεί και για ανέργους, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την πληθώρα των ζητημάτων ασφαλείας που ανακύπτουν από ένα τόσο ευρείας χρήσης σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε web developers (backend και frontend), σε μηχανικούς λογισμικού με ενδιαφέρον στην ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου και σε system administrators συστημάτων που φιλοξενούν WordPress εγκαταστάσεις.

Προαπαιτούμενα: βασικές γνώσεις web development μέσω PHP, HTML, CSS και Javascript, καλή αίσθηση των λογισμικών Apache και MySQL, βασικές γνώσεις system administration σε λειτουργικά συστήματα Linux.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι κ.κ. Τ. Μπουγιούρης Στ. Γραμμένος και Γεράσιμος Μουρελάτος, με σημαντική εμπειρία στον κλάδο της πληροφορικής και στην ανάπτυξη και διαχείριση websites και blogs.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα μηνιαίο πακέτο Managed Wordpress Hosting από το Papaki, ώστε να φτιάξουν το δικό τους WordPress site.


Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από το Found.ation.

* Μετά την πάροδο της ημερομηνία του σεμιναρίου επιστροφές χρημάτων δε γίνονται.

Papaki

Το Papaki ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του το 2004. Το “σπίτι” του είναι στο Ηράκλειο Κρήτης, σε ένα μεγάλο και ηλιόλουστο χώρο. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κατοχύρωσης για πάνω από 450 διαφορετικές καταλήξεις σε 105 χώρες. Eίναι ο Νο1 καταχωρητής .GR και .EU domains στην Ελλάδα, από το 2009, και ο μόνος πιστοποιημένος καταχωρητής της ICANN στην Ελλάδα. Το Papaki έχει καταχωρηθεί στη λίστα 5000 Inc. Europe 2015, όπου κατατάσσονται οι top 5000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες ιδιωτικές εταιρείες της Ευρώπης.

Το μότο του Papaki είναι “Happy People Online” και προσπαθεί να το καταφέρει προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες αλλά και άψογο support. Αυτό, έφερε την εταιρεία στο βάθρο για τα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών 2015 ως καλύτερο μικρό οργανισμό στην Ελλάδα, στο customer service.
Το Papaki βασίζει τη λειτουργία του αλλά και τη φιλοσοφία της εξυπηρέτησης του σε έξι βασικές εταιρικές αξίες-πυλώνες: πάθος, προθυμία, αυτοβελτίωση, ταπεινότητα, διαφάνεια, αυτοηγεσία.

Όραμα του είναι να προσφέρει τις καλύτερες online λύσεις του κόσμου! Για να το πετύχει αυτό, πρέπει όλα τα μέλη της ομάδας να βάζουν καθημερινά τα δυνατά τους. Γι’ αυτό και το Papaki προσπαθεί να δημιουργήσει για όλους ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας με ανέσεις και μικρές, καθημερινές απολαύσεις.

domain .eu

Ένα domain αντιπροσωπεύει τον τρόπο παρουσίασης μιας εταιρίας ή ενός επαγγελματία στο διαδίκτυο. To domain .eu χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή ταυτότητα με την οποία ένα άτομο ή μια εταιρία θέλει να παρουσιαστεί παγκοσμίως σε πιθανούς πελάτες ή συνεργάτες. Με ένα domain .eu υπερβαίνονται τα σύνορα με επιτυχία και ασφάλεια και ενισχύονται οι επαγγελματικές αξίες. Περισσότερα στο https://www.eurid.eu/el

 

Τάκης Μπουγιούρης

Ο Τάκης Μπουγιούρης γεννήθηκε το 1979, αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πληροφοριακά Συστήματα του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Τμήμα Πληροφορικής το 2006. Συνεργάστηκε από το 2003 με την εταιρεία Δαίδαλος Πληροφορική σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και στην ανάπτυξη έργων του ελληνικού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αναπτύσσοντας συστήματα διαχείρισης περιεχομένου. Το 2006 πήρε μέρος στη startup Atlantis-IST, που είχε αντικείμενο την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών διαχείρισης ενέργειας κτηρίων. Ξεκίνησε να ασχολείται με το WordPress το 2007. Το 2010 (συν)ιδρύει μαζί με φίλους τη Nevma, εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων και ανάπτυξης εφαρμογών διαδικτύου, ένα από τα πρώτα web agencies στην Ελλάδα με εξειδίκευση στο WordPress. Είναι ιδιαίτερα ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας του WordPress και διοργανωτής του Wordpress Athens meetup.

http://takis.nevma.gr/

https://www.facebook.com/takis.bouyouris

https://twitter.com/takisbig

http://www.nevma.gr/

http://www.wpgreece.org/

http://www.meetup.com/Athens-WordPress-Meetup/

 

Στέφανος Γραμμένος

Ο Στέφανος Γραμμένος σπούδασε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης) από όπου αποφοίτησε το 2009 και ενώ είναι πιστοποιημένος με το “Governance, Risk and Compliance - Penetration Testing CISSP Training” και το “Advanced Penetration Testing – CISA Training”. Παράλληλα, έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση συστημάτων Linux σε μεγάλες ιστοσελίδες και ως υπεύθυνος αντιμετώπισης περιστατικών ασφαλείας και υπεύθυνος παρακολούθησης συμπεριφοράς επιτιθέμενων σε Honeypot server (CloudFlare datacenter). Αυτή την εποχή συνεργάζεται με το Υπουργείο Οικονομικών στο Αυτοτελές Τμήμα Ασφάλειας Υπολογιστικών Συστημάτων με αντικείμενο την εξασφάλιση διαφάνειας και την ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων και πληροφοριών, τη διαχείριση περιστατικών ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων και τον έλεγχο συστημάτων για την τήρηση κανόνων ασφάλειας.

http://stefanowp.com/wp/

 

Γεράσιμος Μουρελάτος

O Γεράσιμος Μουρελάτος γεννήθηκε το 1977 στο Μόντρεαλ του Καναδά. Είναι Διπλωματούχος στον τομέα Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και είναι παράλληλα φοιτητής στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Το 2001 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη Singular Retail Business, αρχικά ως 1st level support και ακολούθως ως project engineer. Το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται στην Account Systems (Singular Business Partner) όπου και ανέλαβε να δημιουργήσει και να υποστηρίξει το τμήμα τυποποιημένου λογισμικού της Singular αποκλειστικά για τον κλάδο του λιανεμπορίου (Retail). Το 2007 ίδρυσε την onspot.gr, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο κατασκευής και φιλοξενίας ιστοσελίδων βασισμένες σε open source Λογισμικό όπως Joomla και WordPress. Tο 2011 δημιουργεί τη FixMyWP.com, μία από τις πρώτες startup στην Ευρώπη και την πρώτη στην Ελλάδα, που ασχολήθηκε με το πεδίο υποστήριξης, συντήρησης και επίλυσης προβλημάτων ασφαλείας WordPress ιστοσελίδων.

https://web.facebook.com/fixmywp

https://twitter.com/fixmywp

http://fixmywp.com/

 

 


When?

Saturday, April 16, 2016 10:00 AM

Where?

The HUB Events
Alkminis 5
118 54 Athina
, Greece


Click for larger map