Eργαστήριο Πολιτών "ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2.0" | Νέα Σμύρνη

Quantity
General admission Registrations period has ended.


3ο Εργαστήριο Πολιτών “ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2.0” στη Νέα Σμύρνη

Κυριακή 22 Μαρτίου, ώρα 17.00 - 21.00

Πάρε μέρος στο 3ο εργαστήριο πολιτών για ένα Σύνταγμα “δεύτερης γενιάς” για την Ελλάδα, από τους πολίτες για τους πολίτες!

 

Έπειτα από δύο πετυχημένες δράσεις του εγχειρήματος “Σύνταγμα 2.0” στην Αθήνα και Μεσολόγγι, πραγματοποιείται στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή, 22 Μαρτίου το 3ο Εργαστήριο Πολιτών για ένα Σύνταγμα “δεύτερης γενιάς”. Το Σύνταγμα 2.0 διοργανώνεται από την τοπική ομάδα νέων της Νέας Σμύρνης “Mellon Polis NS” με την υποστήριξη του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Το εγχείρημα “Σύνταγμα 2.0” επιχειρεί την ουσιαστική και δημιουργική συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας στη διαμόρφωση και την υπεράσπιση ριζικών αλλαγών στους τρόπους διακυβέρνησης της χώρας.

 

Τα Εργαστήρια Πολιτών “Σύνταγμα 2.0” σε Αθήνα, Μεσολόγγι, Νέα Σμύρνη,  Θεσσαλονίκη και ανά την Ελλάδα πραγματοποιούνται με τη μέθοδο World Café. Η μέθοδος World Café πρόκειται για μία απλή και κατανοητή μέθοδος διαλόγου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράζονται ελεύθερα σε μικρές ομάδες, όπου συζητούν σε βάθος και αναδεικνύουν κοινές ανάγκες, ιδέες και προτάσεις για την πολιτεία στην οποία θέλουν να ζουν.

 

Στόχος του εγχειρήματος είναι τα ποιοτικά δεδομένα που συγκεντρώνονται να αποτελέσουν τη βάση πανελλαδικής ποσοτικής έρευνας σχετικά με τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος για την Ελλάδα, από τους πολίτες για τους πολίτες. Αναλύσεις και δεδομένα της μεθοδολογίας  κοινοποιούνται τακτικά στην ιστοσελίδα του εγχειρήματος (www.syntagma.politeia2.org).

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα και ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος και επιπέδου εκπαίδευσης, δημότες και κατοίκους της Νέας Σμύρνης, αλλά και ενδιαφερόμενους από γειτονικές περιοχές. Το παρών στην εκδήλωση θα δώσουν και μέλη αντίστοιχων πρωτοβουλιών από την Ισλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Αίγυπτο που αναπτύσσουν εγχειρήματα συμμετοχικού σχεδιασμού συνταγματικών θεσμών, oι οποίοι την παραμονή 20 Μαρτίου 10πμ-6μμ θα μιλήσουν σε σχετική ημερίδα στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα.

 

Ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, Υπεύθυνος της ομάδας Mellon Polis NS δήλωσε: “Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μια τόσο σημαντική εκδήλωση στην πόλη μας με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχικότητας των νέων. Η κοινότητα των νέων συμμετέχει ενεργά και στηρίζει δράσεις με έμφαση στην καινοτομία, καθώς θεωρούμε ότι τόσο η καινοτομία όσο και η αυξημένη συμμετοχή αποτελούν τις βάσεις για την ενίσχυση της δημοκρατίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Το Mellon Polis NS είναι μια πλατφόρμα νέων που μέσα από δημιουργικές και καινοτόμες δράσεις προωθεί τη συμμετοχικότητα, ενώ το Σύνταγμα 2.0 πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αντανακλά το όραμά μας. Καλούμε όλους τους νέους να δώσουν ισχυρό παρών με εφόδια τη φωνή και τις ιδέες τους για ένα καλύτερο αύριο”.

 

To τρίτο εργαστήρι πολιτών “Σύνταγμα 2.0” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:00 – 21:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, 1ο ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης, Κύπρου 21-25, Νέα Σμύρνη (5 λεπτά από τη στάση τραμ Μηδείας Μυκάλης).

 

Η είσοδος και συμμετοχή στο εργαστήριο πολιτών “Σύνταγμα 2.0” είναι ελεύθερη. Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή.

---------------------------------------------

Πληροφορίες για το Σύνταγμα 2.0:

Το Σύνταγμα 2.0 αφορά στην ανάπτυξη μίας πρότυπης δημοκρατικής διαδικασίας σχεδιασμού και νομιμοποίησης ενός νέου συντάγματος για την Ελλάδα μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Το εγχείρημα βασίζεται στη δικτύωση και τη συνεργασία ενεργών πολιτών και ομάδων αναπτύσσοντας στην πράξη μία μεθοδολογία που επαναπροσδιορίζει τους τρόπους και τους όρους διαβούλευσης και προσβασιμότητας των πολιτών στις δημόσιες διαδικασίες. Το Σύνταγμα 2.0 αποτελεί μία από τις δράσεις της πλατφόρμας πολιτικής καινοτομίας Πολιτεία 2.0 (Πολιτεία δεύτερης γενιάς) μία πρόταση νέων πολιτών από την Ελλάδα που απέσπασε το Βραβείο Κοινού σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας, τον Νοέμβριο του 2012. Αθήνα ανήκει στο δίκτυο πόλεων του έργου «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» που υλοποιούν οι οργανισμοί κοινωνίας των πολιτών Culture Polis, Place Identity και Scify. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήρι πολιτών Σύνταγμα 2.0: www.syntagma.politeia2.org

Αποτελέσματα των εργαστηρίων Σύνταγμα 2.0 εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα Πολιτεία2.0: www.politeia2.org

 

Πληροφορίες για το Mellon Polis NS:

Το Mellon Polis NS (Nea Smyrni) είναι μια ζωντανή κυψέλη που συνδυάζει την συμμετοχικότητα με την ψηφιακή τεχνολογία. Στόχος της πλατφόρμας Mellon Polis NS (Nea Smyrni) είναι η ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών για τη δημιουργική παρέμβασή τους στα κοινά. Το Mellon Polis NS είναι δημιούργημα μιας δυναμικής ομάδας νέων που ζουν και αγαπούν τη Νέα Σμύρνη. Eπιβραβεύει την συμμετοχικότητα των νέων, την καινοτομία, τις κοινωνικές δράσεις, τον εθελοντισμό, τις δημιουργικές παρεμβάσεις και δράσεις.

To Mellon Polis NS προσδοκά να γίνει ο φορέας ανταλλαγής ιδεών για μελλοντικές δράσεις και προτάσεις των πολιτών της Νέας Σμύρνης.

 

Eπικοινωνία:

e-mail: info@placeidentity.gr

 


When?

Sunday, March 22, 2015 5:00 PM

Where?

1ο ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης
Kiprou 21 - 25
Nea Smirni
,Greece


Click for larger map